Kendi halinde bir kasap çırağı
olarak başladığı mesleğini, internet üzerinden yayınladığı videolarla farklı
bir boyuta taşıyan Nusret Gökçe, şu
anda tüm dünyanın tanıdığı ünlü bir işletmeci. Kendi adını taşıyan işletmesinde
şu anda 400 çalışanı bulunmakta.
![]() |
Nusret Gökçe'nin Başarı Öyküsü |
1982 yılında Erzurum’da doğan Nusret’in hayatı oldukça maceralı
geçmiş. Babası bir maden işçisi olan Nusret’in 4 kardeşi daha bulunuyor. 2
yaşındayken ailesi ile birlikte Darıca’ya göç ediyorlar. Maddi imkansızlıklar
sadece 6. sınıfa kadar okuyabiliyor ve Bostancı kasaplar çarşısında bir kasap
çırağı olarak çalışmaya başlıyor. Çalıştığı yerde aynı anda tam 10 kasapla
birlikte çalışması, kendisini bu konuda hızlı bir şekilde geliştirmesine sebep
olmuştur. Günde 18 saat çalışan Nusret
bu sayede dar zamanda çabuk hareket etme becerisi de kazandığını söylüyor.
![]() |
Nusret Gökçe'nin Başarı Öyküsü |
Restoranda Çalışmaya Başlıyor
2007 yılında İstinye Park’ta
açılan kasap-restoranda çalışmaya başlayan Nusret
Gökçe, sonunda isyan ederek kendi başına bir şeyler yapabilmenin peşine
düşmüştür. Nusret’in hayatındaki kırılma noktası da burasıdır. Cebindeki bütün
parası ve kredi kartı hesabından çektiği 7 Bin lira ile Arjantin’in yolunu
tutmuştur. Nusret’in Arjantin’e gitmesindeki amaç ise sektör hakkında daha
fazla fikir edinmeyi ve yeni şeyler öğrenme isteğidir.
Türkiye’ye döndüğünde bir süre
daha İstinye Park’ta çalışmaya devam etmiş ardından bu sefer de Amerika’ya
gitmeyi kafasına koymuştur. Zor şartlarda aldığı Amerika vizesi ile Amerika’ya
gitmiş burada üç ay içinde en ünlü 4
restoranda para almadan çalışmış ve hazırladığı mönü New York Times
gazetesinde yayınlanmıştır.
![]() |
Nusret Gökçe'nin Başarı Öyküsü |
2010 yılına gelindiğinde sahip
olduğu bütün birikimleri Mithat Erdem
ile birlikte açtığı Nusr-et Steakhouse’da
insanların beğenisine sunmuştur. Kısa sürede gelen başarının ardından 2012 yılında
Doğuş Restaurant Entertainment and
Management (d.ream) ile ortaklık anlaşması imzalamıştır. Nusret Gökçe ’nin hazırladığı et
mönülerini tatmak için dünyanın pek çok ülkesinden zengin insanlar özel
uçaklarıyla İstanbul’a gelmekteler. Bununla birlikte ülke dışında da pek çok yerde restoranlar açmıştır.
Bir Yorum Yapın:
0 yorum var. Bir tane yazın.